Убиецът Зайков се крие в района на Боровец ?

0
438
убиец
Издирването на убиеца продължава вече 19 дни.

Експерт: При опит за задържане той ще окаже съпротива

Убиецът от Костенец Стоян Зайков, издирван от полиция и жандармерия вече 12-ти ден, може да се крие в курорта Боровец или Самоков.

убийство
Стоян Зайков

Това коментира пред Brfeaking.bg о.р. полк. Красимир Занев, ръководил преди години отдел „Издирване“ на РДВР-София.

Зайков е стар наш познат, оше от непълнолетен. Многократно е задържан за кражби и грабежи в района на Костенец. Като пълнолетен вече градът бе пропищял от неговите набези. Многократно е обявяван за национално издирване. Той познава отлично района, залавяли сме го в изоставени пионерски лагери, в сгради на бивши заводи. Има много приятели в Самоков и Боровец и е възможно някой там да му помага. Става дума за широкия периметър около Костенец. Това е село Радуил, Долна баня и Боровец. Районът около Костенец е старателно претърсен, така, че предполагам, че се крие или край Боровец, където има много изоставени вили и къщи или край Самоков“, коментира Занев.

убиецът
Красимир Занев

Според него Зайков е изключително хитър, пресметлив и много отмъстителен.

Полицията откри пушката му в кошер, но предполагам, че той носи със себе си късо оръжие, вероятно пистолет. И и при опит за задържането му ще окаже яростна съпротива“, добави той.

Красимир Занев смята, че Зайков има помагачи, които му носят храна и осигуряват подслон.

Действията на МВР по издирването му са правилни, но трябва да се разшири периметъра. Той е много опасен и няма какво да губи. Затова съм за да отпадне споразумението с прокуратурата и самопризнанията при тежки престъпления. Защото хора като Зайков и Северин Красимиров от Русе, се измъкват през вратички в закона“, смята Занев.