Докато Рашков лови дамаджани, престъпността се развихри

0
1284
Снимка: Dnes.bg

Две убийства на деца само за месец, бум на въоръжените грабежи, а полицията се занимава с политически репресии над опоненти на режима на Радев

Тодор Александров

Само един месец в страната бяха жестоко убити две деца. Снощи във Велико Търново бе открито тялото на убита 15-годишна ученичка, издирвана в продължение на два дни от роднини, приятели и съученици.

На 5 юни в Самоковско бе изнасилено и убито 7-годишно момиче. Преди няколко седмици страната бе разтърсена от серия въоръжени грабежи. Най-фрапантният бе този във Видин, където трима маскирани и въоръжени мъже нападнаха охранителя на „Български пощи“ и само късметът попречи да отмъкнат над 1 млн. лева. Въоръжен грабеж имаше на банков клон в Дупница и на още места в страната. Почти всяка сутрин се събуждаме с новини за убийства, нещо което сякаш бяхме забравили през последните години.

През това време вицепремиерът и вътрешен министър Бойко Рашков е впрегнал целият ресурс на МВР за ловене на…дамаджани. МВР е силно политизирано, връщат се уж отдавна забравени практики от близкото тоталитарно минало. Работи се по доноси, устни сигнали и устни заповеди. Полицията атакува политическите опоненти на президента Радев и слугата му Рашков, притискат хората на ГЕРБ в страната и ги заплашват с полицейски протоколи, задържат невинни хора. Ако всеки от потърпевшите си намери адвокат бъдете сигурни, че ще осъдят държавата, а сметките за политическата простотия на Рашков-Дамаджаната ще ги плащаме ние.

Полицията е зарязала основната си работа – превенция и борба с престъпността. И се занимава с политически репресии. Сигурен съм, че самите полицаи ги е срам от това, което вършат по поръчка „от горе“.

Развихрилата се престъпност показва много точно, че властта е слаба. Тоест, че има безвластие, мътна вода. А знаете кой лови риба в такава вода.

И, че докато лови дамаджани вътрешният министър Рашков изобщо не си върши работата, а се занимава с фойерверки и фейк новини.

Много скоро хунтата на Радев-Рашков ще се срути като къща от карти. За награда ще пратят Дамаджаната посланик, но ние ще останем тук. Да му сърбаме попарата.