Полицията изпуснала „на косъм“ убиеца от Костенец

0
197
убиец
Издирването на убиеца продължава вече 19 дни.

Разбил вилата на бивш полицай, гледал новините и се къпал

Нови разкрития за беглеца от Костенец, заподозрян за две убийства. Полицията откри следи от Стоян Зайков в две от селата в района.

Той е разбил няколко къщи, в които е влизал да краде храна, да се къпе и да гледа телевизия, съобщава БТВ.

МВР издирва Зайков вече 19 дни. Докато полицията е по петите му, беглецът е разбил две вили в село Свети Спас край Долна Баня. Опустошил е хладилниците и даже си е взел душ. Полицията за пореден път го изпуснала на косъм, защото като влезли да го задържат след сигнал, банята била още мокра.

Зайков отключил вилата на бивш полицай, опустошил хладилника и даже гледал новините, разказва бившият шеф на отдел в Националното следствие Чавдар Герасимов, който живее в района.

В една вила е проникнато с взлом. Разбити са дървени щори и метални решетки. Проникнато е вътре. Злосторникът не е взел нищо ценно. Имало е скъпи инструменти. Нахранил се е. Гледал е телевизия, каза Чавдар Герасимов, собственик на вила в района.

Засега от МВР не потвърждават, че обирите са дело на беглеца. Следи от него са открити и в село Костенец, където разбил една от къщите и откраднал буркани с месо.

Има отлив на туристи и в селото, и в Костенец. Все пак ние сме в планината, повечето хора идват заради разходките и не могат да си ползват пълноценно почивка, посочи Любка Кацарова, кмет на с. Костенец. Местните не ходят по вилите си в района, тъй като се страхуват да не засекат беглеца.