Полицията разчисти за минути блокадите в София и страната

0
102
Снимка: Dnes.bg
Николай Димитров - ГЕРБ/СДС Николай Димитров - ГЕРБ/СДС

Движението в столицата се извършва вече нормално

На територията на няколко населени места в страната се провежда специализирана полицейска операция за възстановяване на обществения ред, съобщиха от МВР.

Възстановено е движението по всички кръстовища, които бяха блокирани, казват от полицията.

МВР многократно е заявявало позицията, че уважава и гарантира правото на гражданите да протестират мирно в защита на своите права. Това обаче не трябва да става с цената на грубо нарушаване на правата на жителите на страната.

Отново призоваваме както протестиращите, така и всички останали граждани, които не подкрепят протестите, да спазват Конституцията и законите на страната.

Движението по всички линии на обществения транспорт е възстановено в обичайния им маршрут. Преминаването през възловите кръстовища е свободно, съобщиха от Центъра за градска мобилност в столицата.

Вдигането на палатковия лагер на „Орлов мост“ е започнало малко преди 5 часа сутринта в петък, съобщава Нова телевизия.

„Бях тук, всичко беше нормално. Дойде голямо количество полиция“, разказват протестиращи. Според протестиращите ситуацията е била стресираща. Те твърдят, че има и задържани.

Спецакция на полицията се е провела и в Пловдив, и във Варна.

Пловдивските протестиращи са били изтласкани от кръстовището на Чифте баня около 4 часа сутринта. Те блокираха кръстовището на булевардите „Шести септември“ и „Цар Борис Трети“, което свързва северната и южната част на града, около 20 часа в четвъртък.