Разкриха убийство от преди 14 години в Пловдив

Възобновено разследване доведе до пробив

0
98
Снимка: архив

Извършителят тогава е бил на 16 години

Убийство, извършено преди 14 години, беше разкрито от Окръжна прокуратура – Пловдив, една година преди изтичането на давностния срок на разследването. Става дума за удар с нож в гърба на жертвата, нанесен след скарване за момиче. Убитият е 26-годишният Божидар Моллов, а нападателят – 16-годишният тогава Никола Камберов.

Разправията е за жена, но не става дума за любовен триъгълник между нея, Моллов и Камберов. Моллов се скарва с друг младеж, който преди имал отношения с приятелката му, и Камберов решава да се намеси в спора с нож, обясни зам.-окръжният прокурор Галина Андреева.

Към момента на извършването на убийството нападателят Никола Камберов е бил непълнолетен, по която причина ще получи наказание в облекчените граници между 3 и 12 години затвор.

След като разследването е било възобновено активно, двама от свидетелите на случилото се са проговорили. Камберов си е признал, след като е бил тестван с детектор на лъжата. Дори показал на разследващите мястото в „Столипиново”, където е извършил убийството, и къде точно е хвърлил ножа в Марица.

След като е бил прободен, Божидар Моллов се опитал да избяга и се скрил в близък жилищен блок. Там бил намерен от други хора и настанен в болница, но лекарите не успели да го спасят. Назначените експертизи показват, че смъртта му е била особено мъчителна.

Утре прокуратурата ще поиска от Окръжния съд да остави Камберов в ареста.