Само в Breaking.bg: Банкерката, завлякла Мартин Петров, е обявена за издирване с европейска заповед за арест

Ирина Аткова е изчезнала в чужбина още миналата година

0
482
мартин петров
Изчезналата банкерка Ирина Аткова. СНИМКА: Temaonline

От „УниКредит Булбанк“ предложили на бившия футболист споразумение за връщане на 300 000 лева

Стефан Ташев

Бившата служителка на „УниКредит Булбанк“ Ирина Чавдарова Аткова, за която се твърди, че е завлякла с над 4 млн.лв бившият национал по футбол Мартин Петров, е обявена за издирване с европейска заповед за арест, научи Breaking.bg. Както първи съобщихме през декември Аткова избяга от страната след избухналия скандал с източването на сметката на футболиста. Той избухна през ноември м.г. когато футболистът подаде жалба в Софийска градска прокуратура.

В нея Петров написа, че установил измамата на 18 август 2017 г. при посещение в клон на банката. Тогава разбрал, че трудовият договор на назначения му от трезора личен банкер Ирина Аткова е прекратен още преди 10 месеца. В този период обаче уволнената служителка продължавала да предоставя на Петров информация за неговите сметки, депозити и операции.

Шокът за национала дошъл малко по-късно, когато поискал официални справки за движението на парите му.

Оказало се, че в периода 2007 – 2017 година без негово знание, съгласие и подпис са извършени над 450 платежни операции по 13 негови сметки. Сред тях дори теглене на пари в брой на каса в офис на банката, закриване и откриване на депозити и превеждане на суми на трети лица, които Футболист №1 на България за 2006 година не познавал.

Футболистът явно се е предоверил на банкерката като дал и е електронния си подпис и пълномощно да оперира със сметките му. И то докато дълго време е бил в чужбина.

Освен това разрешил на Аткова да използва парите му за да „играе“ с тях на фондови борси. От банката обаче заявили пред полицията, че изчезналите средства от сметката на Мартин Петров не са 4 млн. Лв, а само 400 000 лв.

Затова футболистът и неговите адвокати заведоха дело срещу банката.

Breaking.bg научи, че от кредитната институция предложили на Мартин Петров споразумение и да му изплатят 300 000 лв обезщетение. В крайна сметка футболистът се е усетил за клопката и е отказал. Продължава да води дело. Миналата седмица се появиха информации, че „УниКредит Булбанк“ е завела обратни искове седем физически и юридически лица, като банката се опитва да се застрахова ако изгуби делото да си търси парите от конкретни лица. Сред които и изчезналата бивша тяхна служителка Аткова.