Слави Трифонов в разработка „Емири“ на ДАНС?

0
874
Слави Трифонов с шефа на ВИС-2 Георги Илиев.

Има ли връзка шоуменът с Таки ?

Има ли разработка „Емири“ на ДАНС за участието на Слави Трифонов в сделки с кримиконтигента ? Това запитване е направила Агенция „ПИК“ до Държавната агенция национална сигурност. Поводът е публикуван материал на агенцията преди пет години.

Информацията по разработката „Емири“ и детайлите около участието в нея на Слави Трифонов е класифицирана и държавна тайна. Така отговориха на запитване на ПИК от Държавна агенция за национална сигурност. Според председателя на родното ФБР Димитър Георгиев няма как да бъдат разкрити, каквито и да било подробности по оперативното дело, тъй като са секретни, пише агенцията.

Запитването е по реда на ЗДОИ. Питат се службите докъде е стигнало разследването, което медията осветлила преди близо 5 години и което с днешна дата е повече от актуално, тъй като касае лидер на партия, явяваща се на парламентарни избори само след седмица, който е и кандидат за депутата – Станислав Трифонов.

В тази връзка медията настояваше да бъде разкрито пред обществото има ли и какви са неговите зависимости и отношения с хора от кримиконтингента, какво е открито при разработката на ДАНС и докъде е стигнало разследването.

Ето въпросите на ПИК до службата, както и последващия отговор, от който става ясно, че информацията е класифицирана и държавна тайна.

Въпросите и отговорите на ДАНС.

От ДАНС не отричат съществуването на подобна разработка и сочената информация в масивите им, нито отричат друга информация от запитването ни, но и не разкриват никакви подробности и така остава пълна мистерия кой всъщност е Слави Трифонов и кого ще подкрепят гражданите, ако гласуват за него, без да имат и бегла представа от задкулисието около него. – -Каква е съдбата на групово дело за оперативна разработка (ГДОР) „Емири“ в ДАНС с основни обекти на разработката Христофорос Никос Аманатидис – Таки и Станислав Тодоров Трифонов – Слави?

– Освен по това дело, имате ли и други сигнали партньорска служба Европол по линия на работа на мрежата „Карин“, чиято дейност е насочена към установяването, обезпечаването и отнемането на престъпни активи във връзка с получени данни за съмнителни парични потоци, по отношение на лицето Станислав Тодоров Трифонов?

– В какъв период е направено разследването и приключило ли е или още е активно? – Кои са фирмите, свързани с Трифонов, в които са засечени прехвърляния на парични средста по линията Дубай – Латвия – Люксембург – България, за които средства се предполага, че принадлежат на Таки?

– Извършени ли са мероприятия по разширяване на информацията относно финансирането на Трифонов и свързаните с него търговски дружества?

– Извършват ли се действия съвместно и активно с Европол по случая, касаещи мерките срещу изпиране на пари, с искане за предоставяне на наличната им информация, касаеща Таки и Трифонов и свързаните с тях дружества?

– Има ли основание за предположения, че партийната дейност и политическите цели на Трифонов са финансирани със средства по линия на разследваните от ДАНС канали?

– Обект ли е лицето и на други разработки на ДАНС пряко или косвено?- Достигнали ли са някои от тях фаза на досъдебно производство и разследване от прокуратурата?