Ториното бил помагач за отвличането на Адриан

В ареста е и жена, дала две сръбски СИМ-карти на бандата

0
89
отвлечен
Адриан Златков

Осигурил две крадени коли на похитителите

Обвиниха Ивайло Борисов – Ториното, че е предоставил две коли, с които бил отвлечен Адриан Златков. Това съобщи адвокатката на Борисов – Мариана Тодорова. Освен него като помагачи са обвинени двама негови приятели, както и жена, която живеела на семейни начала с единия от тях.

За нея разследващите имали данни, че тя е осигурила сръбски сим-карти за мобилни телефони, които били използвани при отвличането.

От материалите до момента не ставало ясно кой е поръчител и организатор на отвличането на Адриан Златков, каза Тодорова. Тя допълни, че утре се очаква Софийският градски съд да реши дали четиримата задържани остават в ареста за постоянно.

Ивайло Борисов – Ториното е сред сочените най-близки до Златомир Иванов – Баретата. Той също беше извикан на разпит в полицията, където по думите на адвоката му, е бил разпитван какви коли управлява и е бил освободен в 1 часа през нощта. 

Адриан Златков беше отвлечен на 30 август, миналата година. 12 дни по-късно беше пуснат на свобода, след като родителите му платиха откуп от около 700 000 лв.