Убиец на възрастна жена се барикадира в дома си, жандармеристи го заловиха

Операцията е приключила за минути

0
216
Снимка: архив

Драмата се разигра в момчилградското село Кременец

Убиец на възрастна жена се барикадира в дома си, но бе неутрализиран от жандармеристи и заловен. Драмата се разиграла в момчилградското село Кременец.

Сигнал за намерена мъртва 77-годишна жена в селото е подаден тази сутрин на тел.112 в 10,30 часа, съобщиха от Областната дирекция на полицията в Кърджали.

На мястото на произшествието незабавно са пристигнали директорът на ОД на МВР-Кърджали старши комисар Венцислав Момчилов, окръжният прокурор Желязко Стефанов, прокурор Бонка Василева, разследващ полицай и дежурна оперативна група за извършване на оглед. По трупа на възрастната жена били открити следи от насилие.

При организираните издирвателни действия е задържан 48-годишен мъж от същото село. Той е бил заключен в къщата си и за извеждането му е изпратено специализираното тактическо звено за бързи действия на РУ-Кърджали. Операцията е приключила за минути и мъжът е задържан за срок до 24 часа в РУ-Момчилград. Образувано е досъдебно производство за убийство. Работата по случая продължава под наблюдението на Окръжна прокуратура в Кърджали.