Вътрешният министър Калин Стоянов: Главният секретар е отговорен за липсата на контрол, във връзка със смъртта на шестима полицаи

0
55
Калин Стоянов

От 2021 до май тази година се наблюдава ръст на убийствата с особена жестокост, сред мотивите за освобождаване на Петър Тодоров

Вътрешният министър Калин Стоянов представи мотивите, с които е поискал освобождаването на главния секретар на МВР гл. комисар Петър Тодоров.

Считам, че главният секретар на МВР гл. комисар е отговорен за липсата на контрол и организация върху дейности в МВР, което е в пряка връзка с настъпилата смърт на 6 полицейски служители в рамките на изключително кратък период от време, заяви Стоянов.

Отчете, че заради липсата на контрол от 2021 до 31 май 2023 г. се наблюдава ръст на убийствата с особена жестокост.

Вътрешният министър посочи убийството на психолога Иван Владимиров, тъй като е имало многократни сигнали срещу извършителя, бивш служител на МВР. Като аргумент посочи и неяснотите около смъртта на Ангел Христов от Братя Галеви, както и убийството в Цалапица на Димитър Малинов.

„Надявам се, че президентът на Република България ще възприеме нашите аргументи, ще прояви разбиране при вземането на крайното решение относно искането за освобождаването на главния секретар“, заяви Тодоров.