Убили 11-годишното момиче заради наргиле

В задържания са открити вещи от убитото дете

0
84
убийство
Блокът, където се е разиграла тратедията. СНИМКА: ДАРИК-БУРГАС

Прокуратурата апелира родителите за по-строг контрол над децата в интернет

Задържано за убийството в блок 108 в „Меден рудник“ е момче на 15 години. Това обяви говорителят на Апелативна прокуратура – Бургас Йовита Григорова на извънреден брифинг заедно с шефът на бургаската полиция ст. ком. Калоян Калоянов.

По думите й, извършителят и жертвата се познавали от няколко седмици. Комуникирали са активно в социалната мрежа. „Впоследствие са си разменили телефоните и се е стигнало до контакт. Още веднъж апелираме – социалните мрежи, в които децата участват, да бъдат под по-строг контрол от страна на родителите”, каза Григорова.

Той допълни, че извършителят е задържан рано тази сутрин. Открити са предмети, свързани с пТой допълни, че извършителят е задържан рано тази сутрин. Открити са предмети, свързани с престъплението, увери той. „На място бяха установени и вещи, собственост на убитото момиче, които са били за известен период от време при извършителя. Убийството е извършено с нож, чрез порезна рана във врата”, обясни Калоян Калоянов.

От думите му стана ясно, че убиецът и жертвата се скарали за това къде да пушат наргиле. Заподозряният е задържан, предстои да му бъде повдигнато обвинение. По информация на МВР той не е осъждан. Експертизи ще установят съдържанието на комуникацията между жертвата и извършителя. на престъплението, увери той. „На място бяха установени и вещи, собственост на убитото момиче, които са били за известен период от време при извършителя. Убийството е извършено с нож, чрез порезна рана във врата”, обясни Калоян Калоянов.

От думите му стана ясно, че убиецът и жертвата се скарали за това къде да пушат наргиле. Заподозряният е задържан, предстои да му бъде повдигнато обвинение. По информация на МВР той не е осъждан. Експертизи ще установят съдържанието на комуникацията между жертвата и извършителя.