Арестуваха 10 граничари за корупция на „Дунав мост“

Очаква се бройката на задържаните да нарасне

0
75
граничари
Акцията на Дунав мост бе в сряда

Изнудвали вносители  за 40 лева и 10 евро

10 гранични полицаи са арестувани на граничния пункт Дунав мост край Русе при операция на ”Вътрешна сигурност”-МВР и Спецпрокуратурата, научи Фрог. Първоначалната информация бе, че става дума за задържане на митничари.

Действано е по сигнал на потърпевши шофьори на тирове. Граничарите са изнудвали вносители на стоки през Румъния, като за преминаване на камион са искали между 40 и 60 лв. Имало и суми по 10 евро. Очаква се бройката на задържаните да нарасне тази нощ. При акцията граничният пункт Дунав мост беше затворен за два часа между 15 и 17 часа. Идентична акция има и от румънска страна.

Идентична акция имаше преди две седмици и на Капитан Андреево, но заловените за корупция митничари и граничари бяха освободени.„Специализирана прокуратура провежда разследване. В момента се намират на територията на ГКПП – Дунав мост. Разследва се организирана престъпна група, занимаваща се с искане и получаване на подкупи“, уточни говорителката на главния прокурор Румяна Арнаудова. Групата е от служители на „Гранична полиция“. „Двама прокурори от Специализираната прокуратура са на място. Извършват се претърсвания и изземвания, разпити на свидетели“, добави Арнаудова. По думите й са задържани около 10 служители. „Кои от тях ще получат обвинение ще решат прокурорите по-късно“, уточни Арнаудова. Акцията продължава и в момента. Подробности около случая ще бъдат оповестени утре след 10 часа.