Главният прокурор: Мотивът за заливането на жената с киселина е личен

Пострадалата Ажда е в тежко състояние

0
446
киселина
Пострадалата Ажда Ибрахимова

МВР и прокуратурата са близо до разкриването на извършителя, обяви Цацаров

Мотивът за заливането на жената с киселина най-вероятно е личен, има конкретни данни за евентуалния извършител. Това каза пред журналисти главния прокурор Сотир Цацаров.

Мен ме интересува това, което чух сутринта от главния секретар на МВР и от директора на Столичната дирекция“, каза Цацаров, цитиран от „Фокус“. Според него оперативният напредък по случая не е малко. „Нека им дадем малко време. В крайна сметка има съвсем конкретни данни по отношение на евентуалния извършител, както и мотива. От това, което те са направили до момента и ако то се потвърди, днес, утре – хората могат да представят пред прокуратурата годни данни. Нека не избързваме и им дадем време за работа“, заяви Цацаров.

По думите му предвидените наказания в случая са с оглед естеството на телесната повреда. Според него дали наказанията трябва да бъдат повишени е предмет на решение на народните представители. В понеделник вечерта 36-годишната Ажда Ибрахимова бе залята с киселина в района на бул. „Александър Стамболийски“ и „Константин Величков“. Жената бе откарана в „Пирогов“ с 24% дълбоко изгаряне по главата, шията и долните крайници.

Ажда продължава да е в тежко състояние, съобщиха от „Пирогов“. Тя е на апаратно дишане и неконтактна.