ДНК експертиза доказала, че Росен Ангелов е убиецът от Нови Искър

Разследването е стигнало до информацията, че убитата Кети и Росен са имали връзка до преди шест месеца

0
232
цигари
Борислав Сарафов

Горският човек“ е издирван от 2009 г. заради присъда за блудство с дете

ДНК експертиза доказа, че убиецът на шестимата в Нови Искър е Росен Ангелов. Това съобщи зам.-главният прокурор по разследването и директор на НСлС Борислав Сарафов.

Сарафов допълни, че Ангелов е издирван от МВР от 2009 г заради влязла в сила присъда от 8 години затвор заради блудство с дете. От тогава той е неоткриваем, няма документи, не е работил никъде, приятелите му са го наричали „Горският човек“, добави Сарафов.

Разследването е стигнало до информацията, че убитата Кети и Росен са имали връзка до преди шест месеца.

Тя е била първата жертва, а останалите са убити, за да се заличат следите, обяви главният секретар на МВР Младен Маринов.

Росен Ангелов има три присъди затвор. Едната е от юли 1984 г и е 2 години и половина за кражба, втората през декември 1999 г на 7 години за изнасилване, но е пуснат през 2002 г с решение на Софийски градски съд.

Последната е от декември 2009 г за блудство с 12-годишно дете. Заради това, че се е укрил той е бил обявен за издирване от 8 септември същата година.

Отделно срещу него има разследвания за други блудства, кражби и обсебвания на чуждо имущество.

Според Сарафов убиецът е действал сам, без съучастници, това са показали ДНК експертизите. Ангелов е стрелял с едно оръжие, това показват гилзите от местопрестъплението и от дома в Луково, където е живял той.

Името на извършителя ни беше известно след първите 24 часа, обяви шефът на националното следствие.

Според главния секретар на МВР има информация че Ангелов е търсел да си купи пушка, затова е взето решение в издирването му да се включат командоси от армията и МВР.

Той добави, че Росен е бил много отмъстителен и ревнив, а Кети му споделяла, че не се чувства добре в компанията на убития Неделчо.

А майка й е убита, защото е знаела за връзката на дъщеря си.

Правил е опити да заличава местопрестълението и да мести телата на жертвите, добави Сарафов. Убити първо са Неделчо и Георги и бабата на първия етаж. Нанси и приятелят й се опитали да се скрият от него, но той е разбил вратите и ги е убил. Всички жертви са имали куршум в главата, тоест с контролен изстрел. Неделчо и Георги се опитали да се борят с убиеца, имат рани по ръцете, добави Маринов.

Убиецът е живеел в изоставени места, предвижвал се е само по горски пътища, никъде не е бил на работа, за да бъде засечен.