Заради пътната истерия затварят София тази нощ

0
163
Снимка: архив

Причината е масовото пътуване по празниците, въпреки призивите и забраните

От тази нощ до второ нареждане се преустановява влизането и излизането в и от София на всички превозни средства, с изключение на камиони. Това съобщи здравният министър Кирил Ананиев на извънреден брифинг. Изключение ще се прави за автомобили със специален режим, линейки и коли в които има хора отиващи в болница. Забраната не важи за автомобилите на ВиК и електроразпределителните дружества, интернет и телевизия. Не важи и за служебни автомобили, които возят работници. Както и пътуване с лични автомобили по работа. Той важи от 8 сутринта до 20 часа. Няма да пътуват и междуградски автобуси. Извънредните мерки се вземат по искане на Националния оперативен щаб, съобщи ген. Мутафчийски. Той е предложил на премиера.

Това което видяхме днес и вчера е недопустимо. Имаме още 40 случая на заразени, това вече е тревожна тенденция, която е в абсолютен контраст с безгрижието на нашите съграждани.

Над 5000 автомобила са били върнати днес от различните КПП-та в София, обяви вътрешният министър Младен Маринов.

Не исках да се стига до тук, но след като видях днес какво правят шофьорите и да защитим всички, които спазват мерките, налагаме това“, допълни Маринов.

Той коментира, че днес много шофьори са се държали арогантно с полицаите, опитвали са се да ги надхитрят. „Много ми е интересно как тези хора ще се приберат в София след празниците. Разпоредил съм на полицията да се проверят всички декларации от днес и тези, които са попълнили неверни декларации ще имат среща със закона“, заяви още вътрешният министър.