Индиецът от полета на „Ер Франс“ набил стюард

0
89
Летище София

Блъскал по пилотската кабина, задържан е в ГПУ-Летище София

Днес, 06.03.2021 г., Софийска градска прокуратура привлече като обвиняем и задържа за срок до 72 часа С.С. – индийски гражданин, за престъпление по чл. 341а, ал. 3 НК. За престъплението се предвижда наказание „Лишаване от свобода“ от 5 до 10 години.

На 03.03.2021г. индийският гражданин е застрашил сигурността на полет от Париж за Делхи, извършван от авиокомпания „Ер Франс“, съобщиха от Софийска градска прокуратура.

Индиецът се е държал арогантно с пътниците, нападнал е членовете на екипажа, ударил е стюард, блъскал е по вратите на пилотската кабина.

В следствие на действията на пътника Командирът на самолета е бил принуден да го приземи на летището в София.

Първоначално индиецът е задържан за 24 часа от Гранично полицейско управление /ГПУ/ – София, стана ясно днес, 06.03.2021г., на съвместен брифинг на СГП, НСлС и ГПУ. В него участваха Илияна Кирилова – административен ръководител на СГП, Иво Ангелов от НСлС и Теодор Чешмеджиев – началник на гранична полиция Аерогара София.

Започнало е незабавно разследване от следователи на Национална следствена служба /НСлС/под ръководството на СГП, разпитани са свидетели на инцидента.

На индийския гражданин е осигурен преводач и служебен защитник, както и представител на Посолството на Република Индия в България.

За започналото наказателно производство е уведомено и Министерство на външните работи.