Коли за 1,5 млн. лв. иззети от банда сводници

0
97
Колите на сводниците Снимка: МВР

Изнасяли плът за Австрия и Германия

От задържаната в Бургас банда сводници са иззети коли 1, 5млн. лв., като и пари в брой и банкови извлечения за  500 хил. лв. Това стана ясно на брифинг на шефа на специализираната прокуратура Димитър Франтишек и директора на ГДБОП Ивайло Спиридонов.

Сводниците изнасяли проститутки за Австрия и Германия и използвали два начина за склоняването на момичетата. Единият от тях е бил натиск от близки и роднини, а другият бил чрез видеозапис на случаен полов контакт, с който шантажирали жертвите.

Разследването започнало през юни. Колегите са придобили информация за задоволен начин на живот на определени лица, които разполагат с големи финансови средства, уточни главен комисар Спиридонов.

Повечето от парите са изпращани с платежни нареждания, други се пренасяни на ръка в България. Намерени са скъпи вещи – изключително скъпи часовници и автомобили. Иззети са 8 автомобила, произведени през 2018 и 2019 г., които възлизат на над 1,5 млн. лева, стана още ясно от думите на Спиридонов.

В България са установени  5 жени, жертви на бандата. Процентът от припечеленото на всяка жена е бил различен, но е бил малка част от сумите, които са изкарвани. Момичетата не са знаели колко изкарват. В сметка на едно от тях имало  67 000 лева, за които тя не е знаела. Разполагала е само с 200 евро за маратонки, разкри Спиридонов.

Задържаните сводници са четирима.