Метежниците раниха трима полицаи пред старата сграда на парламента

0
395
Снимка от миналогодишния протест в София

По униформените летяха пак павета и бомби

Напрежение възникна между протестиращи и полицаи пред старата сграда на Народното събрание по време на третия национален протест в София. Малко след 21.00 ч., при пристигането си, недоволните запалиха свещи и фенери пред парламента на площад „Народно събрание”, от страната на БАН.

Пред сградата имаше кордон от униформени, демонстрантите се опитаха да го пробият. Недоволните се хванаха за ръце и направиха жива верига пред полицаите.

Демонстрантите настояваха да преминат през кордона пред старата сграда на Народното събрание, за да стигнат до Паметника на Незнайния войн. Протестиращите започнаха да се бутат в полицаите и да натискат кордона, в опит да го пробият.

Към органите на реда полетяха бомбички и бутилки и павета. Трима са ранените полицаи.

Няма данни за пострадали протестиращи.

Това, което се случва сега пред сградата на НС, цели единствено ескалация на напрежението“, това заяви директорът на СДВР Георги Хаджиев. Той подчерта, че разрешението за протест е съгласувано от младежката организация на „Да, България“ за площад „Независимост“ пред БНБ и Партийния дом, но пред БАН и оригиналната сграда на НС протестът е нерегламентиран.