НСО кортежът на Радев за малко да убие мотористи

0
1460
президент
Снимка: архив

Бронираните лимузини карали в насрещното с бясна скорост

Трима мотористи се отървават на косъм от смъртта, след като на подбалканския път ги връхлита НСО кортежът на Румен Радев.

За случката, разиграла се в събота, 22 август, разказва пред сайта Българска мотоциклетна медия един от потърпевшите с инициали Й.С.

Според него всичко на пътя е било идеално, слънчево време, добър път. Около 14 часа обаче Й.С, който вози приятелката си, а зад него пътува негов приятел с мотор, попада в рискова ситуация.

Пътят е хубав, леко криволичи, отстрани има храсти и дървета. Участъкът е прав. И точно когато излизах на правата, видях коли на НСО с включени светлини.

Ние се движехме на изток, те на запад. В момента, в който ни видяха, водещата кола на НСО с висока скорост се изнесе и започна да кара фронтално срещу мен. Набих спирачки и се изнесох максимално вдясно – колкото можех, де. Защото асфалтът на пътното платно свършваше с 10-15 сантиметров праг, ако го докосна, всеки се сеща какво щеше да стане. А колата на НСО мръдна още повече, за да може изцяло да ми затвори пътя.

Докато се опитвах да намаля, буквално карах по маркировката, а онзи продължаваше да кара с висока скорост срещу мен.

Правата отсечка е дълга 200-300 метра. И действието се разви за няколко секунди. В последния момент преди да ме отнесе, водещата кола на НСО се прибра в своята лента и целият кортеж продължи бясно да „лети“.

Не искам да мисля какво можеше да се случи. И нямаше да реагирам така, ако отзад не возех приятелката си. Този човечец, както и други от кортежа, въобще не намалиха скоростта. По това време на пътя нямаше други превозни средства, само ние с двата мотоциклета. Ами ако на моето място беше някой по-неопитен колега ? Искам само да попитам кому бе нужно това?“, разказва потърпевшият.

От медията припомнят, че колите на НСО са длъжни да спазват Закона за движение по пътищата. Потърпевшият допълва, че в кортежа, който едва не ги е убил, е пътувал Румен Радев. Т.нар. президент на България се връщал от тържествата на връх Шипка към София.

Всякакви идиоти са се опитвали да ме пребият. Но не съм очаквал, че една от най-рисковите ситуации ще е нарочно създадена от държавен служител“, казва Й.С. По време на управлението на Румен Радев НСО се забърка в няколко пътни инцидента. Първо съпругата Десислава Радева предизвика два скандала с жандармерията и пътна полиция в София, докато с държавен брониран автомобил отиваше на покупки на скъпи роклички. После кортежът на Радев блъсна автомобил на жена, но дори не спря да окаже помощ.