Оставиха в ареста шофьорката Цвета, която предизвика катастрофата с автобуса

Според адвокатите й не е направена автотехническа експертиза на колата й

0
370
катастрофа
Цвета Таскова. СНИМКА: BTV

Изказвам съболезнования за загиналите, не очаквам някой да ме разбере, заяви пред съда тя

Софийският окръжен съд остави в ареста 29-годишната Цвета Таскова, шофирала автомобила, който се удари в автобуса на магистрала „Тракия” миналия петък.

Според съда е налице обосновано предположение за авторство на деянието. Може да се направи извод, че Цвета Таскова не е проявила съобразителност. Според съда в момента няма технически доказателства за причината на катастрофата, информира bTV.

„Изказвам личните си съболезнования на всички и не очаквам никой да ме разбере, съжалявам, съжалявам”, бяха последните думи на Цвета Таскова пред съда. Според обвинението тя не е спазила Закона за движение по пътищата и по непредпазливост се е стигнало до катастрофата, при която загинаха шестима души и бяха ранени над 20.

Защитата обори тази теза и каза, че досега всъщност автотехническа експертиза на колата не е направена. Била е направена само една експертиза от вещото лице Александър Димитров, който е участвал в огледа на мястото на катастрофата и тя е завършена за 10 минути. В нея е записано, че общ технически оглед показва, че няма течове и от двата автомобила.