Прокуратурата пусна “списъка на Бобоков” – Георги Гергов, Боневи, ВИС, ТИМ, Алексей Петров, Кюлев и много други

0
518
Списъкът открит върху снимка в дома на Атанас Бобоков.

Всички ще бъдат разпитани в спецпрокуратурата

Спецпрокуратурата публикува “списъка на Бобокови”, открит на гърба на стара снимка в дома на единия от братята – Атанас. В него фигурират имената на Георги Гергов, Алексей Петров, семейство Боневи, пише ВИС, ТИМ, покойният Емил Кюлев и други известни бизнесмени. Срещу всяко име има посочени крупни суми. Братя Бобокови са обвинени в незаконен внос на опасни отпадъци и данъчни престъпления като членове на организирана престъпна група.

Ето съобщението на прокуратурата:

„Предвид високия обществен и медиен интерес и след разрешение на наблюдаващите прокурори, съгласно чл. 198 от НПК, публикуваме част от иззето веществено доказателство по досъдебно производство.

В хода на извършените действия по разследване в жилището на обвиняемия А.Б. беше намерена и иззета цветна снимка, на гърба на която с ръкописен текст са изписаните имена, които съответстват на имената на публичноизвестни личности в обществото. Срещу всяко от имената са изписани парични суми в различни размери.

В хода на разследването информацията ще бъде проверена и по преценка на наблюдаващите прокурори лицата ще бъдат разпитани в качеството на свидетели.“