Само в Breaking.bg: Стреляли по данъчния с патрони за носорог

Такави патрони не се препоръчват за лов на глигани, защото от тях остават само глава и копита

0
161
данъчен
С такива патрони е стреляно по данъчния Стаменов.

Боеприпасът е 300 Winchester magnum TELE MANTEL за ловни карабини

Неизвестният към момента килър, който се опита да убие шефът на Дирекция „Фискален контрол“ в Националната агенция за приходите-НАП Иво Стаменов, е използвал мощни патрони за лов на едри животни. Става дума за боеприпасът 300 Winchester magnum TELE MANTEL, който се използва от различни мощни ловни карабини. Това са установили разследващите нападението над данъчния.

Вчера главният прокурор Сотир Цацаров съобщи, че по Стаменов е стреляно с карабина.

300 Winchester magnum TELE MANTEL е стандартен боеприпас с достатъчно сила при различни видове лов на труден за убиване дивеч. 300 Win. Mag. е подходящ и за всякакъв рогат добитък и най-вече за едрите африкански животни като носорози и слонове.

Ползва се за стрелба на далечни дистанции и е прекалено мощен за европейския дивеч. Конструиран е на базата на супер мощния 375H&H., предназначен за най-го­лемите африкански животни.

Не се препоръчват за стрелба по дива свиня. При стрелба под 150 метра от 60-70 килограмово прасе е твърде вероятно да останат само главата и копитата. Използването на такъв патрон обяснява тежките наранявания на простреляния Стаменов, коментират експерти.

Състоянието на ранения остава критично, а полицията издирва нападателят.