Северин Красимиров: Виновен съм

Съдът решава дали да го остави в ареста

0
178
северин
Северин Красимиров

Това призна заподозреният за убийството на Виктория Маринова в съда

Не мога да повярвам, че аз съм го направил. Съжалявам. Виновен съм“ – това бяха първите думи на Северин Красимиров преди гледане на мярката за неотклонение в Русенския окръжен съд.

Той е обвинен за изнасилването и убийството на журналистката Виктория Маринова. Прокуратурата поиска най-тежката мярка за неотклонение – задържане под стража. Служебният защитник и самият Красимиров не възразиха на искането. Красимиров не възрази мярката да се гледа при открити врати.

Красимиров е обвинен за изнасилване и за убийство по особено мъчителен начин и с особена жестокост на 30-годишната Виктория Маринова – административен директор на русенската телевизия TVN и водеща на предаване.

Престъплението бе извършено на 6 октомври тази година. Тялото на Виктория Маринова беше открито в ранния следобед в обрасла с растителност зона край брега на Дунав. Четири дни по-късно в Германия за убийството бе задържан 21-годишният Северин Красимиров от Русе.

В изпълнение на издадена от Русенската окръжна прокуратура Европейска заповед за арест той бе екстрадиран в България на 17 октомври /сряда/ вечерта, а вчера бе конвоиран до следствения арест в крайдунавския град.