Скандал в Каменар: Роми се жалват от полицейски бой

МВР отрича категорично

0
180
роми
Ромите твърдят, че са бити от маскирани полицаи, МВР мълчи. СНИМКА: PETEL.BG

Според хора от ромската махала, те били пребити от маскирани ченгета

Жители на ромската махала на варненското село Каменар съобщиха, че полицаи с маски са пристигнали там и са нанесли побой на над 100 души, предаде БНР. От полицията са отрекли тази информация. Обстановката в селото е спокойна.

 

Потърпевшите твърдят че маскираните полицаи са пристигнали около 13 часа с бус и мотори и са започнали да удрят наред, включително жени и деца без да дадат обяснение за причините за агресията. От ОДМВР във Варна категорично отричат.

Кметът на селото Светослав Райков изтъкна, че пред една от къщите е имало камера и инцидентът е заснет. Много от хората в махалата са снимали с телефоните си инцидента. Райков ще иска пълно разследване.

Местните предполагат, че инцидентът е свързан със съобщението на МВР от днес, че жена на средна възраст е била изнасилена тази сутрин на ул. „Струга“ в областния град. Тя е настанена в болница без опасност за живота и е дала на разследващите бегло описание на извършителя. В момента са задържани 10 души. Хората в Каменар предполагат, че извършителят е бил ром и се провежда „профилактична акция“ не само в Каменар, но и в ромските махали в „Аспарухово“ и в „Максуда“ и до стария хлебозавод.