Спецпрокуратурата поиска „гласност“ на СРС-тата срещу Иванчева

Според държавното обвинение те ще разкрият престъпната дейност на подсъдимите

0
119
иванчева
Арестуваната Десислава Иванчева

По делото срещу бившата кметица на „Младост“ започна предявяването на веществените доказателства, събрани чрез подслушване и следене

След изричното съгласие на прокуратурата във вчерашното заседание на СпНС, започна предявяването на веществените доказателствени средства, изготвени въз основа на приложените СРС по делото „Иванчева“, съобщиха от държавното обвинение.

Днес започна приобщаването на изготвените веществени доказателствени средства, събрани със специални разузнавателни средства,по наказателното дело на Специализирания наказателен съд срещу обвинените в подкуп Десислава Иванчева, Биляна Петрова и Петко Дюлгеров.

Процедурата включва прослушване и преглеждане на видеоматериалите, приобщени към делото. Към тази процедура се пристъпи по решение на първоинстанционния съд на заседанието на 3 декември 2018 г. и с изричното съгласие на Специализираната прокуратура като страна в процеса.

Приобщените към делото веществени доказателствени средства са в значителен обем. Становището на Специализираната прокуратура е, че те съдържат информация, която не е класифицирана, но в значителна степен разкрива престъпната дейност на обвинените лица.

По това дело позицията на Специализираната прокуратура е и ще продължава да бъде, че изготвените веществени доказателствени средства (събрани по реда на Закона за СРС и въз основа на които лицата са предадени на съд), трябва да станат достояние на всички български граждани.