Според МВР жертвите на катастрофата с автобуса са шест (Видео)

Движението на "Тракия" в посока София е блокирано

0
278
автобуси
При катастрофата загинаха шест души. СНИМКА: BTV

Ранените са 22-ма души, сред които едно дете

Загиналите в тежката катастрофа край Вакарел с автобус на „Юнион Ивкони“ са шест души, сред тях няма деца. Това заяви на мястото на инцидента главният секретар на МВР Младен Маринов. От Спешна помощ обявиха, че жертвите са 10. Според Маринов ранени са 22-ма от пътниците, сред които има и пострадало дете. Първоначалните данни за сблъсъка сочат, че автобусът, пътуващ от Бургас за София е ударен при опит за изпреварване от кола с плевенска регистрация. Шофоьорката на колата и водачите на буса се разпитват в момента. По нареждане на премиера вътрешният министър Валентин Радев прекрати визитата си на ГКПП-Капитан Андреево е се отправи към мястото на катастрофата, съобщиха от МВР.

10 от пострадалите в катастрофата са настанени в болница „Св. Анна“ – трима мъже и седем жени. Четирима ма са в тежко състояние, със съчетани травми, като на двама се правят операции по спешност.

Четирима души, сред които и дете, са приети в „Пирогов“. Това каза проф. Асен Балтов, изпълнителен директор на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“, във връзка с тежкия инцидент на автомагистрала „Тракия“.

Имаме организация създадена, чакаме още пострадали. До момента е прието едно дете с гръдна и коремна травма“, каза проф. Балтов. По думите му детето вече е в операционната. „Бързаме да бъде направено дрениране на белия дроб, за да може дишането да се възстанови“, допълни той и уточни, че на детето му предстоят още изследвания. Проф. Балтов посочи, че в болницата са постъпили две жени, като едната е насочена към хирургичен кабинет, другата през травматологичен както и един мъж, който е с данни за черепно-мозъчна травма. „Очакваме още линейки. Знаем, че 14 линейки са изпратени на място на произшествието. Не мога да кажа за момента нищо, предстоят изследвания, знаете, че това е процес, който изисква време“, заяви изпълнителният директор на болницата.

Три жени, пострадали при катастрофата, са настанени във Военномедицинската академия (ВМА). Те са в стабилно състояние, без опасност за живота. Предстои да бъдат хоспитализирани за лечение и наблюдение, посочват от болницата.

На мястото на инцидента е предприета организация от пътна полиция за осигуряване на трасе за спешните екипи.

Движението в района на инцидента на АМ „Тракия“ в посока София временно е спряно. Движението по АМ „Тракия“ при км 27 край Вакарел се осъществява двупосочно в платното в посока Бургас. Трафикът се регулира от „Пътна полиция“. Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост, призовават от АПИ.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от безплатното мобилно приложение LIMA, от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, lima.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.