Убиецът на Виктория Маринова отива на съд

Това е чист криминален случай, обяви говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова

0
65
северин
Северин Красимиров в съда. СНИМКА: Rusemedia

 Северин Красимиров ще отговаря за убийство, блудство и изнасилване на журналистката

Окръжната прокуратура в Русе ще внесе в окръжния съд в града обвинителен акт срещу убиеца на журналистката Виктория Маринова – Северин Красимиров, съобщи пресцентърът на прокуратурата.

30-годишната тв водеща беше изнасилена и убита в Русе на 6 октомври 2018 г. Дни след това по искане на българските власти в Германия бе задържан заподозреният за престъплението 21-годишен Красимиров. Той ни бе предаден на летище „София“ на 17 октомври, откъдето бе откаран в следствения арест в Русе.

Роденият през 1997 г. мъж е с криминална регистрация за кражба на цветни метали. Иззети са веществени доказателства, които го свързват с убийството. Върху дрехите му е открит ДНК материал от жертвата. По тялото ѝ има негова ДНК.

Срещу Красимиров са повдигнати три обвинения – за блудство, за изнасилване и за умишлено убийство, извършено по особено мъчителен начин за пострадалата и с особена жестокост. Случаят от 6 октомври миналата година разтърси България не само с жестокостта, с която бе извършено това престъпление, но и с още един изключително неприятен факт на внушения, които бяха направени от определени кръгове – българи срещу българи, срещу българските институции и държава, заяви в Русе говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Внушения за това, че в България журналисти, които се борят срещу корупцията и извършват разследвания срещу корумпирани длъжностни лица, биват убивани. Този случай се оказа, че е чист криминален случай, заяви още Арнаудова. Окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев обясни, че се касае за криминално престъпление, извършено по сексуални подбуди.