Червен кмет си купил поръчков „Мерцедес“ срещу сделки с частна фирма

Той е собственик на огромен палат, маскиран като къща за гости

0
1368
кмет
Людмил Терзиев (в средата) на предизборно събрание на БСП.

Дружество купува кола за Людмил Терзиев и печели всички обществени поръчки в община Хаджидимово

Кметът на Хаджидимово Людмил Терзиев, който е близък до Корнелия Нинова се е сдобил по „втория начин“ с поръчкова лимузина. Преди това той успял да си направи огромен палат, който бил уж къща за гости по европроект чрез дъщеря си, пише Агенция ПИК.

Той се изживявал като шейх в региона и затова държал освен луксозен замък, да притежава и баровска кола. Щенията си обаче осъществил не с пари от джоба си, а с бюджета на данъкоплатците в общината, сочат документите по една скандална сделка. За да не попадне в закона за обществените поръчки, кметът направил схема, според която поръчков „Мерцедес“ с куп екстри е обявен на цена под 20 хил. лв., въпреки че по това време колата струва 52 000 лв. Впоследствие сделката е осъществена на цена от 23 хил. лв. и въпреки всичко поръчка не е пусната, което е нарушение на закона.

От документите става ясно, че схемата по придобиването й е следната: Фирмата „А-строй“ ЕООД, регистрирана в с. Абланица, собственост на Венцислав Невенов Амзов, на 13 ноември 2015 г. купува автомобил мерцедес от автокъща „Аутодемо“ за 37 хил. лв. Три дни по-късно – на 16 ноември, без да бъде регистрирана в КАТ, колата е префактурирана и продадена на общината за 23 хил. лв.

Схемата лъсва с обществените поръчки в общината, които започват да се печелят само от тази фирма. Осъществени са цели 56 сделки между „А-строй“ и общината Хаджидимово за десетки хиляди левове.