14-годишно момче се заби с кола в къща в Пловдивско

0
12
Снимка: pixabay

Инцидентът стана в нощта срещу вторник

14-годишен младеж се вряза в къща в пловдивското село Йоаким Груево в нощта срещу вторник. Автомобилът се е движел по главния път Пловдив – Пещера, който минава през селото. При инцидента шофьорът губи управление, качва се на тротоара, блъска една кола, помита оградата на частен имот и спира в бетонна стена, разказва Нова тв.

Мария Грозданова не успява да види кой е шофьорът, но съседи, станали свидетели на инцидента, й казват, че става дума именно за 14-годишен тийнейджър, който взел ключовете от автомобила на дядо си.

Щетите са материални – изпочупена е оградата на къщата на Мария, както и един автомобил. Семейството ще възстанови оградата на жената до седмица, увери кметът на селото Наум Нихтянов.

“Този път е третокласен републикански път. Движението е много интензивно. Ние сме взели превантивни мерки. Имаме двама души, които стоят със стоп-палки, за да прекарват децата за училище и детска градина. В края на 2021 г. на комисия обсъдихме поставянето на легнали полицаи. Имаме одобрение за два такива легнали полицаи. Скоро те ще бъдат поставени”, допълни още Нихтянов.

А Мария Грозданова споделя, че остава уплашена, защото по този път често се случва шофьори да карат с превишена скорост.