18-годишен с книжка от месец заби колата си в дърво и стълб, загина млада жена, а момиче е в реанимация

0
94
Снимка: архив

Катастрофата стана край варненското село Бозвелийско

22-годишна жена загина ден след рождения си ден, а 18-годишно момиче е в реанимация с опасност за живота след тежка катастрофа във Варненско. Тя била предизвикана от 18-годишен шофьор, който забил управляваната от него кола в дърво и стълб край село Бозвелийско. Инцидентът станал около 5.30 ч в събота.

Младият водач също е настанен в болница. Той имал книжка от по-малко от месец. Според свидетели скоростта, с която карал в момента на удара, била много висока.

„Все още не е известна причината за катастрофата. След първоначалния оглед индикациите сочат, че скоростта на автомобила е била превишена. Каква точно е била тя ще стане ясно след автотехническата експертиза”, каза пред Нова тв началникът на „Пътна полиция“ – Варна, главен инспектор Петко Камбуров.

По думите му 18-годишният водач не е имал предишни нарушения. Проби за алкохол и наркотици на място не са били взети заради нараняванията на момчето. „В хода на досъдебното производство ще бъдат изяснени конкретните показания от направените впоследствие тестове”, подчерта Камбуров.