Братът на главсека на МВР нападна Столична община за трагедията на “Сливница”

0
364
Петър Тодоров Снимка: Марица

Петър Тодоров е подплашен, че столът му изстива, ако има редовно правителство

Братът на главния секретар на МВР Петър Тодоров брутално се опита да прехвърли от СДВР на Столична община отговорността за трагедията на булевард „Сливница“, при която летяща кола уби младите Явор и Ани.

Изявяващият се като “експерт“ по пътна безопасност и представител на Асоциацията на пострадалите при катастрофи Владимир Тодоров, който е брат на настоящия главен секретар на МВР, заяви тази сутрин пред БНТ: „За конкретния случай факторите са два – недостатъчна подготовка и лошата инфраструктура в град София. Надявам се, това да стане част от кампанията и мерките на кандидатите на предстоящите избори (местните – б.р.). За участъка Столична община знае, че има проблем.”

Владимир Тодоров не спомена и дума за решаващата роля и контрола за движението на моторните превозни средства в София на пътната полиция, която е част от СДВР и се ръководи от най-висшия професионален шеф в МВР – неговия собствен брат Петър.

Според източници от МВР главният секретар бил сериозно подплашен, както от планираното за утре изслушване в Столичния общински съвет, на което е поканен да даде обяснения заедно с вътрешния министър Иван Демерджиев, така и от все по-голямата вероятност да бъде съставено редовно правителство с премиер Мария Габриел, а той самият да изхвърчи от министерството. Преди това обаче работата на Петър Тодоров щяла да бъде обект на щателно обследване от Инспектората на МВР, който е пряко подчинен на новия министър. Затова главсекът спешно е активирал брат си, за да обикаля по телевизионните студиа и да трича Столична община за поредната трагедия, случила се по времето, в което заема най-висшия професионален пост в МВР.

Преди няколко години след тежики ПТП-та обичайно протестите и недоволството на гражданите бяха пред сградите на СДВР и МВР, а сега целта е да бъдат „прехвърлени“ пред Столична община и Народното събрание.

В недалечното минало, когато Петър Тодоров беше отговорен полицейски фактор в Пловдив, „градът под тепетата“ беше лидер в негативната класиция на пътно-транспортните произшествия в страната. „Назначаването му за главен секретар явно е имало и скрита цел от страна на покровителите му в Президентството, които също идват от Пловдив, а именно – София да изпревари техния град по брой и концентрация на ПТП-тата“, коментират в кулоарите на МВР.