Директорът на СДВР: Полицейският бус не е препречвал пътя на мигрантите, бил е спрян на безопасно място

0
48
Снимка: Трибюн

Преследването на автомобила със сирийците продължило около 50 километра

Директорът на СДВР Калоян Милтенов заяви на брифинг, че полицейският автомобил, в който след гонка в София се вряза бус, превозващ мигранти, не се е опитвал да препречи пътя на нарушителите. По думите му той е бил спрян на безопасно място. Милтенов обаче не скри, че полицаите не са имали лента за принудително спиране на превозно средство.

Милтенов уточни, че бусът е превозвал 12 нелегални мигранти. В момента се очаква на място да пристигне преводач от сирийски език, за да бъдат разпитани.

Инцидентът стана във вторник сутринта, а един полицай е с опасност за живота след сблъсъка. Преследването на буса продължило около 50 километра. Една патрулна кола го следвала от тунел „Траянови врата“, още една тръгнала след него от Ихтиман.

Прокурор Иво Илиев уточни, че при катастрофата са пострадали общо трима служители на реда – двама са били извън полицейския бус, а най-тежко раненият е бил вътре в него. „Това, което имаме като първоначална информация, е, че се е движил по магистрала „Тракия” с доста висока скорост, не е изпълнявал полицейски разпореждания за спиране, бил е преследван от патрулни автомобили на полицията”, каза още Илиев.