Двама наръгани с нож пред дискотека в Кюстендил

0
44
Снимка: pixabay

Нападателят е задържан, атакувал компанията заради реплика за брадата му

Двама са ранени след нападение със сгъваем нож пред дискотека в Кюстендил, а извършителят е задържан. Той е на 37 години и по данни на полицията преди да атакува е имало конфликт между него и пострадалите, съобщи Нова ТВ. Нападението е станало в нощта срещу неделя. Състоянието на единия от пострадалите е сериозно. Той е настанен в столична болница.

„Бяхме тръгнали на дискотека. Малко преди да стигнем до заведението моят приятел беше съборен на земята и наръган няколко пъти в белия дроб и сърцето. Опитах се да се намеся и бях последван от същата съдба”, разказва единият от потърпевшите.

По думите му не е имало конфликт с нападателя. „Това, което видях, е, че приятелят ми лежи в кръв на земята”, споделя младежът.

„Бяхме тръгнали и тримата към дискотеката и при разминаването с нападателя имаше разменена реплика „за брадата му”. Не е имало сбиване. Той просто тръгна към приятелите ми и започна да ги налага с ножа. Роберто лежеше на земята в кръв, а нападателят си тръгна все едно нищо не е станало. Не е проявявана агресия спрямо мен”, разказа Корнелия, което е очевидец на случилото се.

Районна прокуратура-Кюстендил привлече в качеството на обвиняем нападателя. Започнато е започнато досъдебно производство за извършено престъпление по чл.129, ал.2 във вр. с ал.1 от НК – нанесена средна телесна повреда.

Извършителят е с инициали В.Ц. и с постановление на Районна прокуратура – Кюстендил, е задържан за срок до 72 ч.

Днес, 05.12.2023г., ще бъде внесено искане в Районен съд – Кюстендил за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на В.Ц. за посоченото по-горе престъпление.

Прокуратурата вероятно ще поиска той да остане за постоянно в ареста.