Двама загинали и 12 ранени при катастрофата с военни край турската граница

0
150
Пред Спешния център в Бургас ври от военни и полиция, ранените са поети от медицинските екипи. СНИМКА: ФЛАГМАН.БГ

Пострадали са и двама български военнослужещи, единият от които – водач на камиона

Двама чужди граждани са загинали при тежката катастрофа с камион на военните край Граматиково, съобщават от пресцентъра на Министерството на отбраната. Трагедията е станала в 15.10 часа днес, съобщи сайтът Флагман.бг.

При движение от Резово към Граматиково в изпълнение на задача по логистична поддръжка на силите и средствата на МВР по охрана на българо-турската граница, товарен автомобил от Въоръжените сили с висока проходимост е претърпял пътен инцидент.

Загинали са двама чужди граждани, превозвани в автомобила. Други десет са ранени и са настанени в болница. Пострадали са и двама български военнослужещи, единият от които – водач на камиона. Двамата са с повърхностни наранявания и са откарани в болнично заведение за по-обстоен преглед. По случай е започнало досъдебно производство от Военна прокуратура – Сливен.

По информация на Флагман.бг, двамата български военнослужещи от военното формирование в Бургас са били в кабинката на камиона, с който превозвали чуждите граждани. Военното превозно средство е било екскортирано от автомобили на гранична полиция. По всяка вероятност водачът е загубил контрол, тъй като трасето е с много остри завои.