Ето го изгонения руски шпионин – особено близък до Митрофанова

0
520
Сергей Бубликов и Елеонора Митрофанова.

Сергей Бубликов бе съветник на посланичката

zonanews.bg

За пръв път в публичното пространство Zonanews показва снимка на кадровия служител от руското военно разузнаване ГРУ, който беше обявен за „персона нон грата“ на 2 март заради шпионска дейност срещу България.

ГРУ-шникът се казва Сергей Николаевич Бубликов, роден е на 16.07.1969 г. През 2010 г. Сергей Бубликов е бил зам.-търговски представител към Посолството на РФ в София, а доскоро той беше съветник към посолството, особено близък на посланичката Елеонора Митрофанова. 

През 2010 г. Сергей Бубликов е бил зам.-търговски представител към мПосолството на РФ в София.

През 2010 г. Сергей Бубликов е бил зам.-търговски представител към Посолството на РФ в София.

Сергей Бубликов и Елеонора Митрофанова.

Виждате на снимката Сергей Бубликов, който кавалерства на Митрофанова, докато й крепи чантата и носи букетите и при едно от посещенията им в страната. Съпругата на Сергей Бубликов се казва Оксана и фигурира в официалния списък на персонала на Посолството на РФ, заедно със своя съпруг.

Сергей Бубликов и съпругата му Оксана.

Бубликов е бил водещият офицер от руска страна, който е провеждал координация и получавал информацията, а генералът от резерва Валентин Цанков, бивш служител на комунистическото РУМНО, завършил школа на ГРУ в Москва през 1982-1983 г., я е доставял. В демократични времена Валентин Цанков е работил в Министерство на отбраната, участвал е в мисии извън България и е разполагал с достъп до класифицирана информация, касаеща ЕС и НАТО. Той е бил аташе по отбраната в Лондон и Вашингтон, особено близък на Ангел Найденов, бивш военен министър от БСП в правителството на Орешарски. 

Шпионинът Валентин Цанков беше ключова фигура в ИК на Мая Манолова за кмет на София през 2019 г. и беше още тогава разконспириран от политолога Антон Тодоров.  Резидентурата на руското военно разузнаване в българската столица е контролирала операции и в околните страни. Преди време македонското контраразузнаване описа този факт в 9-страничен доклад до своя директор.