Майката на застреляния Светльо: Сега моето дете ще гние, а този полицай ще си живее

0
236
Мария Богданова КАДЪР: NOVA

Дори да е направено нещо, не можеш да отнемеш човешки живот, при положение че това е дете на 18 години и е с голи ръце, казва Мария Богданова

„Сега моето дете ще гние, а този полицай ще си живее“, заяви майката на простреляния от полицай Светльо Младенов Мария Богданова пред БТВ.

Два дни след инцидента, при който полицай простреля 18-годишно момче, което впоследствие почина, говори майката младежа. Тя разказа, че Светльо никога не е бил агресивен.

„Сега трябваше да бъде 12 клас, работеше през лятната ваканция и живееше съвсем спокоен живот. Светльо никога не е бил обвиняем, заподозрян и не е бил задържан за такива неща“, казва майката.

С другите двама младежи, участвали в грабежа и нападението на момиче и преследването с полиция, са били дългогодишни приятели.

„Познавам едното – Георги се казва. За това дете също нищо лошо не знам. Хората говорят и за моето и за другото, и за третото. Предния ден се чух с него: „Мамо, как си? Добре съм, досега спах. Мамо да знаеш, каквото и да се случва, аз винаги ще те обичам и те обичам“. Това беше, което ми каза Светльо. Често ми казва: „До теб съм, обичам те“ и не ми е направило някакво по-специално впечатление, че ми го каза“, разказва жената.

Подробности за инцидента Мария разбира едва два дни по-късно.

„Патологът ни каза „Вашето дете е починало от прострелна рана в гърба, която има вход от гърба и изход отпред през белия дроб и е починал от кръвозагуба. Просто искам справедливост и да знам защо този полицай, който искат всичките да награждават, застреля детето ми като куче. Дори да е направено нещо, не заставам и не казвам, че е прав, не можеш да отнемеш човешки живот, при положение че това е дете на 18 години и е с голи ръце. Детето ми не беше разбойник, не беше крадец, повярвайте ми детето ми не беше такова“, допълва майката.

Мария Богданова иска само справедливост.

„Сега моето дете ще гние, а този полицай ще си живее. Днес сгазиха това дете, утре убиха друго, трети ден не знам какво и така ще си живеем до безобразие. Искам отговори „Защо ми убихте детето?““, казва тя.