Мъж уби съпругата си с нож и се самоуби

0
186
Снимка: pixabay

Жената била жертва на домашно насилие

Мъж на 57 години е заподозрян за убийство на съпругата си в Червен бряг. Тежкото криминално престъпление е извършено в частен дом, съобщават от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Плевен.

Жертвата е на 42 години. След извършване на престъплението мъжът сам е сложил край на живота си в друга къща в града. Сигналът е постъпил на телефон 112 в 06:57 часа в сряда сутринта.

Двамата живеели заедно от 2002 г. От около 20 години пребивавали в Испания. През 2016 година те сключили граждански брак. Към края на 2023 година жената се завърнала в България заедно с двете им деца. Тя два пъти подавала молби за развод до Районния съд, които впоследствие оттегляла. В началото на 2024 година жертвата подала молба до съда за издаване на заповед за защита от домашно насилие. Малко по-късно тя оттеглила молбата, като издадената заповед за незабавна защита била обезсилена и делото било прекратено.

До момента на убийството двамата съпрузи заедно с двете им деца живеели в къща, стопанисвана и обитавана от родителите на съпругата. Днес сутринта майката на жертвата намерила тялото ѝ в семейната спалня. При извършения оглед по тялото на убитата са констатирани шест прободни рани – четири в областта на врата, една в областта на мишницата и една в гърба. В същата стая, където е открито тялото на 42-годишната жена, е намерен и нож, с който, според първоначалната версия, се предполага, че е извършено престъплението.