Петима са пострадали при сблъсък на „Тракия“ край Ямбол, сред тях и деца

0
31
Снимка: pixabay

Това е втора катастрофа в същия участък днес

Втора катастрофа на автомагистрала „Тракия“ край Ямбол е станала в същия участък в посока Бургас, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР Татяна Павлова. При 273-ия км на магистралата последователно са се ударили бус и два леки автомобила.

Петима пострадали при пътния инцидент са транспортирани в ямболската болница – две жени, мъж и две деца – на 4 и на 6 години. Едното дете и възрастна жена са с травми на главата. По-сериозно е пострадал мъжът, който е с гръдна травма. В момента се правят изследвания и скенер за уточняване на състоянието на ранените, каза за БТА завеждащият „Спешно отделение“ д-р Райно Георгиев.

Както съобщи БТА, друга катастрофа, между ТИР и лек автомобил, при 274-ти километър на автомагистрала „Тракия“ стана по-рано днес. Шофьорът, на 46 години, е транспортиран в областната болница „Св. Пантелеймон“ в Ямбол. Приет е в отделението по реанимация с мозъчно сътресение, голяма разкъсно-контузна рана на главата, фрактури, казаха от лечебното заведение.

Движението продължава да се осъществява в едната лента. Ограничено е преминаването по изпреварващата лента. Трафикът се регулира от екипи на „Пътна полиция“.