По трафични данни от телефона му издирват изчезналия търговец на криптовалута

0
163
Александър Алтънбашев снимка: Днес.бг

Според прокуратурата се касае за отвличане

На 24.05.2022 г. в случай на неотложност е образувано досъдебно производство за отвличане на лице от мъжки пол, което се занимава с търговия на криптовалута. Това съобщават от Софийска градска прокуратура.

Досъдебното производство е образувано от разследващ полицай при 06 РУ-СДВР с първото действие по разследването – разпит като свидетел на лицето, подало сигнала. На 25.05.2022 г. прокурор в СГП е възложил разследването на разследващ полицай в СДВР, предвид фактическата и правна сложност на случая.

Провеждат се разпити на свидетели, извършено е претърсване и изземване в дома на изчезналото лице.

В рамките на вчерашния ден делото е докладвано на дежурен прокурор в СГП, който е отправил искане до СГС за даване на разрешение за предоставяне на трафични данни от мобилните оператори с оглед установяване местонахождението на изчезналото лице. Искането на прокурора е уважено и СГС е дал разрешение.

Продължават активните действия по разследването за събиране и проверка на доказателства. Проверяват се всички възможни версии. За резултатите обществеността ще бъде информирана, допълват от държавното обвинение.