Полицията разследва как издирваният Евелин Банев-Брендо е влязъл в България, за да се предаде сам в затвора

0
104
полиция
Атанас Илков. СНИМКА: ДАРИКНЮЗ

Местата за лишаване от свобода са едно добро място някой да се укрие, така че да не бъде достигнат от враговете, с които има някакви неуредени взаимоотношения, обяви шефът на полицията Атанас Илков

Полицията разследва как издирваният Евелин Банев – Брендо е влязъл в България, за да се предаде сам в затвора. Това съобщи на брифинг директорът на Главна дирекция „Национална полиция“ Атанас Илков.

“ Тази сутрин в 7.30 часа Евелин Банев-Брендо се яви на входа на Софийския затвор с неговия адвокат. Същият беше с неговата лична карта. Той има да изтърпява присъда лишаване от свобода за 6 г. Колегите са предприели всички действия да го освидетелстваме в МВР болница, след което ще бъде въдворен в Софийския затвор, за да изтърпи наложеното му наказание“, посочи Илков.

Към момента сме предприели действия по установяване на вероятните начини, по които би могъл да влезе в България. Дали е бил с подправени документи или е влязъл някъде по зелена граница – тази информация ще я дадем на по-късен етап, след като колегите извършат всички необходими действия, заяви Илков.

„Местата за лишаване от свобода са едно добро място някой да се укрие, така че да не бъде достигнат от враговете, с които има някакви неуредени взаимоотношения. Към настоящия момент обаче не можем да кажем дали това е причината”, каза още Илков.

На въпрос – защо Евелин Банев е избрал точно този момент да се предаде, директорът на ГДНП отбеляза: „Не можем за толкова кратко време да направим нашите анализи. Това можем да го кажем на малко по-късен етап, след като съпоставим всички данни, които имаме от неговото издирване в последните 6 г., и на база на това, което той ще каже, ще може да направим някаква преценка какво е наложило да се появи тази сутрин през затвора в София“.