Прокуратурата: Божков ще бъде задържан на летището

0
123
прокуратурата
Снимка: архив

Вътрешният министър обяви, че МВР ще си свърши работата, защото Черепа е издирван

„МВР е запознато и ще изпълни задълженията си по закон“. Това заяви пред медиите в Бургас Калин Стоянов – министър на вътрешните работи по време на церемонията по откриване на паметната плоча на двамата полицаи, загинали при гонка с мигранти.

„Това означава, че ще бъде посрещнат и ние ще направим това, което се изисква от нас като Министерство на вътрешните работи. Когато пристигне се очаква да бъде приведен при поркурор, кадето да му бъде наложена мярка за неотклонение“, беше категоричен Стоянов.

В прокуратурата още няма потвърждение за полета от Дубай към София. Неофициално оттам са обяснили, че независимо дали Божков ще свидетелства по проверки  срещу Бойко Борисов, това в никакъв случай не премахвало качеството му на обвиняем по неговите собствени дела. Те били 4 на брой – поръчителство на убийството на Манол Велев и хазартен бос в Благоевград и един от атентатите срещу Алексей Петров.

Според юристи Божков блъфира, за да види реакциите на медии и държавни структури.

Според правилата Гранична полиция задължително ще трябва да изпълни заповедта за задържане на прокуратурата.

Според източници, запознати с процедурите при подобни ситуации, охраната на съдебната власт трябва да изведе Божков от летището. Ако кацне с частен полет от Дубай, може да го приберат още на пистата. Засега на публичните сайтове няма планиран частен полет.