Прокуратурата отказа да образува дело за побоя над Диана Димитрова, нямало доказателства Юлиян Вергов да го е извършил

0
132
Снимката на Диана Димитрова с насиненото око Снимка: фейсбук

Освен показанията на актрисата, такива са дадени от Юлиан Вергов, Грета Манчева, Евтим Милошев и Велина Павлова

„ОТКАЗВАМ да образувам досъдебно производство за престъпление от общ характер и ПРЕКРАТЯВАМ пр. пр. № 51990/2022 г. по описа на СРП“ пише в представеното от Диана Димитрова постановление по дадените от актрисата обвинения за упражнено физическо насилие над нея през 2017 г., съобщава  „24 часа“.

Документът Димитрова качи в личния си фейсбук профил и така той стана публично достояние.

„След внимателен анализ на материалите по проверка поотделно и в тяхната съвкупност констатирах, че в случая не са събрани достатъчно доказателства за извършено престъпление от общ характер“ се казва още в поставлението. Прокурор по случая е Иво Боев.

Освен показанията на актрисата, такива са дадени от Юлиан Вергов, Грета Манчева, Евтим Милошев и Велина Павлова. От поставлението става ясно, че именно Вергов е считан за човека, нанесъл ритник в лицето на Димитрова, въпреки че неговото име не беше споменато публично от актрисата до този момент.

Постановлението на прокуратурата.

А от изключителна важност били думите на Велина Павлова, която е художник-костюми на сериала „Откраднат живот“, по време на чиито снимки се разиграва и въпросната случка. Павлова опровергава заявеното от актрисата, че по нейна молба е напуснала помещението, в което са се намирали тримата – Павлова, Димитрова и Вергов и така всъщност се е превърнала в пряк свидетел на сцената.