Начало ЗАКОН И РЕД Психично болен мъж извади нож на дете в София

Психично болен мъж извади нож на дете в София

0
31
Снимка: pixabay
Той притеснява децата, родителите, напада възрастни жени зад блока. Агресивен е и се нуждае от помощ, казва майката на момичето

 

Психично болен нападна с нож дете в София.

Мъжът е известен на целия квартал. Майката и момичето, което е жертва на последната му агресия, разказаха, че нападението е станало на пейка пред блока, в който живеят, предава NOVA.

Седяхме с мои приятели и си играехме на телефоните. Една приятелка го разпозна и каза: ”Вальо!”. Той дойде, огледа пейките, на които седяхме, изви ми ръката, бутна ми телефона и ми посегна с нож. Разтичахме се. Моите приятелки казаха на две женикоито бяха наблизо, какво се е случило. Но те не реагираха”, разказа в ефира на „Здравей, България” нападнатото дете.

Майката на момичето разбрала за нападението 10-ина минути по-късно от дъщеря си. „Тя каза, че е извикала патрул. Скрила се е във входа и е изчакала полицията. Аз дойдох и служителите на реда казаха, че не познават лицето. Показахме негова снимка от група в социалните мрежи. Час по-късно беше задържан. Нож в него не беше открит. Задържаха го за 24 часа, а на другия ден ми се обадиха от „Детска педагогическа стая”, за да разпитат детето”, посочва тя.

По думите ѝ, когато отишла да вземе дъщеря си, за да отидат до 9-о РУ – мъжът си бил вкъщи и стоял в съседния вход гол до кръста. „Нападателят живее в съседния вход. Наблизо има училище. Има и детска градина. Нека всички отговорни институции обърнат внимание. Той притеснява децата, родителите. Напада възрастни жени зад блока. Той е агресивен и се нуждае от помощ”, подчерта жената.