Психично болен нападнал кмета на Кирково

0
49
Шинаси Сюлейман Снимка: 24 часа

Пострадалият Шинаси Сюлейман е добре

Пострадалият днес кмет на Кирково Шинаси Сюлейман е добре и е на работното си място.

„Не съм пострадал сериозно. Имам само натъртвания по тялото“, заяви за „24 часа“ Шинаси Сюлейман. Той не пожела да говори повече за инцидента.

Шинаси Сюлейман беше нападнат днес към 13,30 часа в центъра на Кирково от Б. Ч. с гаечен ключ, докато вървял към сградата на общината със заместник-кмета и секретаря на общината. Свидетели на нападението са станали и случайни минувачи. Кметът е успял да предпази главата си, а нападателят му е нанесъл множество удари по ръцете и тялото.

Нападателят е 47-годишен, бивш фармацевт и е местен. Според кирковчани през последните години имал психически проблеми, но за първи път отключва агресия. Преди да нападне кмета, мъжът е бил в сградата на общината, където вдигал скандали и крещял. По-късно излязъл от сградата и се отправил към централния площад, където започнал да чупи коледно-новогодишната украса.

По случая е образувано досъдебно производство за хулиганство, съобщиха от прокуратурата. Нападателят е задържан от полицията за 24 часа. Според прокуратурата по първоначални данни хулиганските действия са извършени заради търговски обект. Назначени са експертизи. Едната е за вида на телесните повреди, нанесени на кмета. Втората назначена експертиза трябва да установи психичното състояние на извършителя и можел ли е той да ръководи постъпките си и да осъзнава извършеното.