Разследването, по което искат имунитета на Делян Добрев, е прекратено на 12 април 2022 година

0
730
Постановление за прекратявена на разследването срещу Добрев.

Прокурор в отпуск е пуснал искането в Народното събрание

Разследването, заради което прокуратурата иска имунитета на депутата от ГЕРБ Делян Добрев, е прекратено срещу него на 12 април 2022 година.

Това става ясно от публикувано от журналистката Соня Колтуклиева постановление на наблюдаващия прокурор по делото срещу Добрев.

Той е обвиняем, че в качеството си на министър на енергетиката в първото правителство на Бойко Борисов не е упражнил достатъчен контрол в БЕХ като принципал и спрял строителството на АЕЦ „Белене“.

От публикуваното постановление за прекратяване се вижда, че няма веществени доказателства срещу Делян Добрев. Според запознати възобновяване на делото срещу депутата от ГЕРБ-СДС и искане за сваляне на имунитета му е извършено от прокурор в СГП, който в момента е в отпуск.

Според публикация от 22 май на „24 часа“ прокурори, водещи разследванията по дела, свързани с „Нексо“, Бойко Борисов, Кирил Петков, Делян Добрев и не толкова популярни проверки, са получили покана да посетят етажа на главния прокурор в Съдебната палата в София от 8:30 ч до ранните обедни часове вчера.