Само в Breaking.bg: Как мигрантите минават с бус през оградата на границата? Дупката е оставена от нашите власти (Видео)

0
108
Бусът минава оградата със Салам Алейкум

Използвали я, за да гонят пришълците обратно в Турция

Преди два дни в интернет беше разпространено видео, за което се твърди, че е направено от българската граница. На него се вижда как група мигранти преминават безпроблемно през ограда, която доста прилича на защитното съоръжение, сложено от българските власти, по границата ни с Турция.

БТВ съобщи, че е успяла да потвърди автентичността на видеото от свои източници, ангажирани с охраната на държавната ни граница. Действието се разиграва на 2 км от село Лесово. Случаят е от началото на юли.

На кадрите се вижда как телената ограда е срязана и е направен голям отвор, през който успява да мине бус с ямболска регистрация. За да успее да влезе превозното средство, каналджиите са сложили отдолу одеяла, които да предпазят гумите от спукване. Преминаването е успешно и накрая авторът на видеото поздравява новодошлите със “Салам Алейкум“, като споменава България.

Източници на Breaking.bg потвърдиха, че дупката в оградата за преминаване на бусове е автентична и се намира наистина край село Лесово, Елховско. Те допълниха, че там не е рязана дупка в оградата, а панелът е от съоръжението умишлено е разхлабен и лесен за изваждане от нашите граничари. Целта била като заловят група мигранти в района да ги изхвърлят обратно на турска територия именно през тази дупка в оградата. За съжаление на нашите власти организаторите на каналите за трафик на чужденци към България също научили за този трик и го използват в тяхна полза. Същото важи и за българските каналджии. Иначе преминаването през оградата на държавната граница е като спорт, за което много мигранти пускат видео материали в различни сайтове е приложения. Като този тук: