Само в Breaking.bg: Разследват полицаи от 8 и 4 РПУ-София, превърнали управленията в „мултилевъл маркетинг“ на компания за козметични продукти

0
5911
Столична дирекция на вътрешните работи-СДВР. СНИМКА: МВР

Паркирали фирмена кола пред полицейското управление. Водили през приложения всекидневни курсове през видео връзка как да се продават продуктите на компанията. „Зарибили“ десетки служители на СДВР, да пласират стоката

Стефан Ташев

Абсурдна ситуация със свои служители разследва Столичната дирекция на вътрешните работи-СДВР. Със заповед на директора на СДВР Любомир Николов специална комисия проверява зам.-директора на 8 РПУ-София Делян Гешев и служителката от Оперативната дежурна част-ОДЧ на 4 РПУ-София Ели Антонова, с която той живее на семейни начала, за „нерегламентирана търговска дейност“ на територията на двете районни управления.

Според заповедта на главен комисар Любомир Николов информацията за действията на Гешев и Антонова идва от анонимен сигнал. В него пише, че инспектор Антонова, като сътрудник на фирма за МЛМ (Мултилевъл Маркетинг) „LR helth and beaty“, ходи на работа с куфарче, което съдържа продукти на въпросната фирма и продава на колегите си в районното.

Успоредно с това инспектор Антонова агитирала и колеги в други районни управления на МВР в София да станат сътрудници на фирмата, с цел тя да се издигне в пирамидалната структура на компанията.

„Инспектор Антонова демонстрирала власт и неприкосновеност, тъй като се ползвала с протекцията на комисар Делян Гешев. Тя използвала автомобил „Фолксваген Т-Roc“, брандиран с логото на фирмата, като ходела с него на работа и паркирала на служебния паркинг пред районното управление“, пише в сигнала.

От заповедта на главен комисар Николов става ясно, че към сигнала е приложена разпечатка от профила на инспекторката във фейсбук, където е сложена снимка на въпросния автомобил. Заявявайки, че това е новата и кола.

„В профила си във фейсбук Антонова публикувала много снимки от луксозни почивки, свързани с участието й в компанията и получаването на награди“, се твърди в сигнала до ръководството на СДВР.

Двамата с Гешев ползвали автомобила, за да се рекламират колко са се издигнали във фирмата „LR helth and beaty“ и колко доходоносен е техният бизнес на „лидери“ в компанията.

Гешев и Антонова пътували често из различни градове в страната, презентирайки и рекламирайки пред различни групи хора как всеки може да достигне до техния висок стандарт на живот, да управлява такъв автомобил, ако продаде колкото се може повече от продуктите и същевременно да сътрудничи на фирмата“, пише в сигнала.

Заповедта на главен комисар Любомир Николов, директор на СДВР, за проверка на двамата полицаи.

В него допълнително се обяснява как Гешев и Антонова се водят „тийм-лидери“ във фирмата и ръководят система за продажбата на продуктите й. Те били част от т.нар. клан, състоящ се от над 30 души, на които всекидневно Антонова и Гешев чрез видео връзка в приложението „месинджър“ обяснявали как маркетингово да продават продуктите на фирмата. Твърди се още, че комисарят Гешев използвал профила „Dido Dido“, откъдето всеки ден водил видео връзката с другите членове на групата за продажби, повечето от които били служители на МВР, от различни районни управления на столицата.

В тях комисар Гешев обяснявал на участниците как да спечелят страничен нерегламентиран доход, като давал пример с неговата приятелка Антонова и колата й.

Споменава се и обстоятелството, че те не могат да бъдат хванати, тъй като въпросната кола била регистрирана на фирма, Венера121 ЕООД,, чийто едноличен собственик бил майката на Антонова. Парите, които печелят двамата от набирането на повече сътрудници им се превеждат по сметка на същата фирма. Дружеството е създадено на 26.04.2023 година,  с евентуална цел укриване на доходи, пише още в сигнала. Изредени са много имена на служители от районни управления, които дуетът Гешев-Антонова са зарибили да работят за компанията.

Според него на всеки два месеца двамата полицаи са ходили на „тийм билдинги“ в различни градове на страната. Като последният е бил в Банско между 1 и 3 декември 2023 година в хотел „Мурите“. По време на престоя им в хотел „Мурите“ в ски курорта инспектор Антонова е била в болничен и въпреки това се е отбелязала заедно с комисар Гешев в социалните мрежи от Банско. Дамата припаднала на работното си място в началото на месец ноември 2023 година и от тогава била в болнични, пише още в сигнала.

Според него двойката полицаи „тийм-лидери“ на частна компания нарушават Закона за МВР и по-точно „Несъвместимост към службата в МВР е налице, когато държавните служители, извършват търговска дейност“. Освен това те са нарушили и Етичният кодекс за поведение на държавните служители в МВР.

След сигнала директорът на СДВР Любомир Николов е наредил да бъде създадена комисия от служители на СДВР, която да извърши проверка. Остава въпросът дали началниците на двете районни управления са знаели за търговската дейност на подчинените им и дали са предприели мерки срещу това.