Шефът на ДКК: Категорично са били източвани пари от „Кинтекс“

0
69
данс
Сградата на "Кинтекс"

По последни данни сумата възлизала на малко над 800 хил. лв.

Категорично са били източвани пари от „Кинтекс”, заяви пред Нова ТВ изпълнителният директор на Държавната консолидационна компания (ДКК) адв. Венцислав Димитров. Той заема поста от три седмици. ДКК отговаря за 16 държавни предприятия и работи със стотици милиони.

По последни данни сумата възлизала на малко над 800 хил. лв.

Този превод е направен, след като е предадена властта между стария и служебния министър на икономиката и индустрията”, подчерта Димитров. Според него въпросният превод от 800 хил. лв. е подготвен предварително по времето на предходния министър.

Парите са отишли по т. нар. фиктивни агентски договори”, твърди шефът на ДКК. По думите му те са свързани с „твърдяна, но непредоставена услуга, за да може някой да получи възнаграждение”.

Шефът на Компанията е възложил анализ на работата на ДКК и на държавните предприятия. Той раздели проблемите в тях на няколко категории. „Първата е дъщерни дружества – в частност – предприятието „Кинтекс”, държавният търговец на оръжия”, каза изпълнителният директор на Държавната консолидационна компания. По думите му в обичайната дейност на предприятието се забелязва обезпокоителна тенденция.