Шефът на пожарната гл. комисар Николов: Село Богдан е откъснато от света, четири моста са разрушени

0
47
мвр
Николай Николов Снимка: архив

Чакаме да се стабилизира времето и да излети хеликоптер, който да помогне с допълнителна информация, каза още той

Десетки екипи на полицията и пожарната от Пловдивска област са на помощ на бедстващото население от наводнените Карловски села. Това каза за БТА главен комисар Николай Николов, директор на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН), който е на място в едно от най-пострадалите села – Каравелово.

По думите му на практика цялата полицията и пожарна от областта, както и военнослужещи от 61-ва Стрямска механизирана бригада, работят по десетки сигнали. Има застрашени хора, но за момента не са с пряка опасност за живота. Дали сме указания да се качат нависоко и да изчакат силите от съседни области – лодки, спасители, алпинисти, които пътуват към мястото, включително и от Столична община.

Николов посочи, че на практика в момента село Богдан е откъснато, тъй като поне четири моста са разрушени. Чакаме да се стабилизира времето и да излети хеликоптер, който да помогне с допълнителна информация, каза още той.

Всеки един сигнал се отработва и се отзоваваме там, където можем да стигнем, добави директорът на ГДПБЗН.

Към момента отново започна да вали проливен дъжд в региона. До края на деня очакваме стабилизиране на времето и спиране на валежите, допълни Николов.

Заради обилните валежи е обявено частично бедствено положение в Карловско. Има наводнени къщи в селата Розино, Слатина, Столетово, Богдан, Каравелово.