Скандал в полицейската дирекция в Ямбол: Полицай удря служебен автомобил, шефът на гаража поема вината, но се оказва с метамфетамин в кръвта

0
3531
ОДМВР-Ямбол
Николай Димитров - ГЕРБ/СДС Ясен Киров - ГЕРБ/СДС
Николай Димитров - ГЕРБ/СДС
Ясен Киров - ГЕРБ/СДС

Началниците опитват да покрият излагацията от село Бояджик

Стефан Ташев

От няколко дни началниците на ОДМВР-Ямбол се опитват да покрият скандал с катастрофа със служебен автомобил и последвали действия на полицейски служители. Това разказаха местни хора, до които е достигнала информацията. Става дума за пътно-транспортно произшествие със служебен автомобил „Форд“ на ОДМВР-Ямбол, управляван от служител на дирекцията. Колата се блъска в стълб на пътя до село Бояджик. Въпреки, че служебният автомобил е пострадал сериозно, шофьорът не вика Пътна полиция и решава да покрие случая, защото полицейската кола е на лизинг.

Пострадалото возило е откарано в гаража на ОДМВР-Ямбол. Началниците „решават“ проблема като предлагат шефа на полицейския гараж да поеме „вината“ като съобщи пред Пътна полиция, че е ударил служебния автомобил при маневри в гаража.

Но става засечка. Пристигналият на място патрул на Пътна полиция прави проба с дрегер на шефа на гаража, която показва наличие на метаамфетамини в кръвта му. Пътните полицаи взимат книжката на шефа на гаража. Не помага натискът от началниците на ОДМВР-Ямбол, които искат всичко да се прекрати, полицаите са непреклонни. Няма и данни за технически преглед на автомобила, просто защото такъв няма. Затова началниците не съобщават за катастрофата и крият колата.

Нещо повече, ден по-късно шефът на гаража е спрян от патрул на Пътна полиция в града и е установено, че кара без книжка автомобила си. Возилото е конфискувано и със свалени номера.

ГЕРБ/СДС